annagaatnaararusha.reismee.nl

Bijeenkomst van Masaï-vrouwen

Masaï-vrouwen zien er anders uit dan de meeste Afrikaanse vrouwen. Ze hebben bijna allemaal een lang en tenger postuur, met dunne enkels en polsen en bijna geen kuiten. Vaak hebben ze een slank gezicht met een jaloersmakende kaaklijn en jukbeenderen. Hun haar moeten ze verplicht kort houden, dus kunnen ze niet, zoals de meeste vrouwen, het laten invlechten of weaven.

Reacties

Reacties

Martine Schaap

Prachtige vrouwen, in mooie kleurige stoffen. Was vast een boeiende ontmoeting. En ik moet toch eens naar andere oorbellen uit gaan kijken!

Ali

Die kuiten... Reminds me.. weet je nog dat ik vertelde dat mijn toenmalige vriendje zo dol was op de Drentse ronde kuiten:))?

Marjolein

Hoi Anna, prachtige foto's weer! Masai eten traditioneel alleen bloed, melk en vlees. Ik ben zo benieuwd if dat nog zo is en hoe dat dan bevalt! En waarom mogen vrouwen geen haar hebben? Hebben jullie het daar ook over gehad?

Anna

Ha Marjolein, bedankt! We hebben het helaas weinig over de eetcultuur gehad, maar ik weet wel dat de vrouwen alleen vlees mogen eten van een dier dat is gestoven, niet van een geslacht dier. Ik geloof dat het een van hun tradities is, dat de (getrouwde) vrouwen hun hoofd moeten scheren. Ze kunnen het hebben ;)

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active